Новації у кадровій політиці щодо керівників власних комунальних закладів

72Нові підходи в кадровій політиці щодо керівників власних комунальних закладів запроваджує облрада. Відтепер головні лікарі, директори шкіл працюватимуть за контрактом.
До 1 жовтня вони мають вирішити, чи готові до таких умов. Якщо таки погодяться, то їхню кандидатуру має затвердити сесія облради, пояснив 25 червня голова облради Василь Хомінець. Новації у кадровій політиці облради прописані у проекті рішення облради №1692.
Такі зміни є революційними, вважає Василь Хомінець. Адже таким чином можна буде краще контролювати комунальні заклади та підприємства та запобігати корупції. А також зміни зроблять ефективним управління комунальним майном міста, адже комунальне майно – громадське.
– На сьогодні тернопільська облрада – це близько 168 комунальних закладів і підприємств, – каже пан Хомінець. – Частина керівників працюють на своїх посадах іще з радянських часів. Багатьох з вас ще не світі не було, коли призначали цих керівників. Відповідно, ми не можемо контролювати їхню діяльність, адже керівники цих установ просто відмовляються нам звітувати. Якщо я, голова облради, не можу контролювати, то як їх може контролювати громадськість?
Відповідно до умов контрактів, керівників установ можна буде дисциплінувати, додає заступник голова обладміністрації Ігор Дулеба. Адже коли не передбачені чіткі правила у їхній роботі, то і відповідальності немає.
– В контракті чітко передбачено права та обов’язки, – каже пан Дулеба. – І контракт захищає керівника від будь-якого свавілля. Адже адміністрації змінюються, ради змінюються, але підписаний контракт є для нього гарантією. Якщо він не буде порушувати пунктів контракту, то буде працювати.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися