Сливки, яблуні, груші та інші фруктові дерева на території Тернополя садити не можна

cheryy_main Якщо дерево випадково почало рости, його треба зрізати. Про це повідомив заступник начальника управління ЖКГ Тернопільської міської ради Олег Соколовський.

– Коли дерева висаджені, я не маю права його зрізати і зламати, але коли хтось з’їв сливочку, виплюнув кістку і виросло дерево. От в нас алича, ціле вікно заступає, чи маю право я зрізати, – запитує слухачка в Олега Соколовського в ефірі Ух-радіо.

– Треба сказати, що фруктові дерева на території міста взагалі не можна садити, бо є викиди і так далі, тому фруктові дерева мають садитись у відповідних місцях, але не в місті, тому ніяких сливочок і подібного тут рости не має. Але якщо є так званий самосів, то ЖЕК знає, ми даємо відповідні дозвола, і поки це ще не дерево, а самосів, то його можна забрати, але коли це вже перетворилось в дерево, то тут вже включається закон і повноцінне дерево вже знищувати не можна, – каже Олег Соколовський.

Чиновник зазначає, що коли тернополяни бачать таку проблему, то треба вчано повідомляти ЖЕК. – Якщо ви бачите таку проблему, то треба дуже оперативно реагувати. ЖЕКи вже навчені, бо якщо дерево вже виросло, то знищувати його вже не можна.

Джерело: Новини Тернополя

Вам також може сподобатися