Біля тернопільських шкіл з’являться дендрарії

36577_originalБіля тернопільських шкіл хочуть зробити дендрарії, а тернополян, які роблять місто гарнішим і садять дерева, можуть нагороджувати. Такі нововведення в Тернополі запропонували науковці, які нещодавно звернулись з відкритим листом до міського голови.

Зараз науковці активно долучились до роботи над екологічними питаннями та озелененням міста. Зокрема, на другій зустрічі з представниками мерії, науковці висловили ряд пропозицій. Про це розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

– Їхні пропозиції стосувались екології, озеленення міста, збільшення кількості зелених насаджень, але не за хаотичним принципом, а за науковим, – пояснює міський голова Сергій Надал.

Так, перш за все зараз почали робити інвентаризацію зелених зон в місті, представники ТНПУ вже порахували частину скверів.  Незабаром мають розробити проект програми по збереженню і розвитку тернопільського ставу, а також програму по запобіганню підтоплень. Крім того, у склад комісії, яка займається обрізкою зелених насаджень, мають включити науковців.

– Крім того, науковці запропонували відзначати тернополян, які турбуються про свої двори і прикрашають місто. Також до озеленення планують долучити школярів, педагогічний університет готовий працювати з кожною школою, щоби зробити щоби невеликий дендрарій  біля кожної школи.

Як каже мер, зустрічі з науковцями збираються проводити постійно, хоча би раз у квартал.

Джерело: Доба

Вам також може сподобатися