По гривні з хати – броня солдату

DSC_0623Збаразька громада невтомно продовжує допомагати землякам-військовим, які служать у зоні АТО, а таких наразі 26. «Снабженцями» солдат, які відвойовують український Донбас у бойовиків, стали громадські активісти, керівники району, чиновники, очільники селищної та сільських рад, підприємці, фермери й небайдужі збаражчани.

Минулого тижня у Збаражі запрацював Координаційний центр допомоги збаразьким військовим, який займається збором інформації про нагальні потреби армійців та добровольців з нашого міста і району, збором коштів та доставкою необхідних речей безпосередньо в руки солдатам.

Як повідомив один із координаторів центру, начальник сектору взаємодії із правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи РДА Володимир Голоднюк на 40 тисяч 700 гривень закуплено 11 бронижелетів, які всі пройшли успішне тестування бойовими набоями. Особисто пристрілювання «броників» контролював голова райдержадміністрації Юрій Горайський.

Куплено також п’ять пар взуття, 12 комплектів форменого одягу, сформовано 15 аптечок, закуплено ліхтарики, захисні щитки на коліна, підшоломники-бараклави, так звані «розгрузки» – розвантажувальні жилети та інші життєво необхідні солдатам речі. Однак цього не достатньо для стовідсоткового забезпечення бійців всім необхідним. Триває також збір коштів для купівлі тепловізора.

За словами Володимира Голоднюка, керівники району – Юрій Горайський та Олексій Кондрацький активно займаються збором коштів та придбанням спорядження, продовольства та медикаментів для збаразьких військовослужбовців. На таку ж позицію громадські активісти розраховують з боку міської ради Збаража, яка чомусь поки що стоїть осторонь вирішення проблем щодо надання допомоги військовим-землякам.
Варто також зазначити, що деякі колективи районних організацій за власні кошти повністю укомплектовують бійців-земляків. Свій посильний внесок в підтримку нашої Української армії роблять небайдужі жителі Збаражчини, пересічні громадяни, підприємці.

Згуртовують та об’єднують їх зусилля, організовують закупку та доставку необхідних речей координатори центру Володимир Голоднюк та Марія Багрій, волонтери Володимир Балдюк, Олександр Саричев, Едуард Стєпанов. У цьому «кістяку» чимало громадських активістів, які без зволікань приходять на допомогу, відгукуються на прохання координаторів.
Зайве казати, як важливо в надскладний момент для України допомагати тим, хто ризикує життям заради відновлення спокою та миру на нашій землі. Тому Координаційний центр закликає збаражчан не залишатися осторонь і підтримувати наших вояків, щоб вони якнайшвидше повернулися додому живими і здоровими. Окрім того, координатори нагадують, що у мережі торговельних закладів міста стоять спеціальні скриньки для збору коштів на потреби армії, тож купуючи крам, не забудьте пожертвувати кілька гривень для військовослужбовців. Пам’ятайте: «Гривня з хати – броня солдату».

Координаційний центр через районну газету постійно звітуватиме перед громадою про зібрані кошти на потреби солдат та їх витрачання.

Джерело: Свобода

Вам також може сподобатися