Що потрібно знати вступникам перед вступом до ВНЗ?

student_c94faУ вищих навчальних закладах України розпочалася вступна кампанія. З самого ранку тернопільські виші “штурмують” абітурієнти, які хочуть якомога швидше подати документи для вступу.

У чотирьох університетах Тернополя бажаючих першими здати свої документи від ранку лише зростає. Не “пасуть задніх” і коледжі та профтехучилища міста, де вступників теж назбиралось немало, пише Свобода. Дехто з дітей досі вагається яку спеціальність обрати, аби не помилитися. Та є й такі, що розгублені через те, що достеменно незнайомі з процесом подачі документів.

Отож, що потрібно знати вступникам перед вступом до ВНЗ?

Вступники можуть подавати заяву про участь у конкурсному відборі до вищого навчального закладу в паперовій або в електронній формі. Заява в паперовій формі подається вступником особисто до приймальної комісії вищого навчального закладу.

На інтернет-сайті дистанційної (в електронній формі) подачі заяв до вищих навчальних закладів за адресою http://ez.osvitavsim.org.ua відкрито реєстрацію заяв від вступників. Заяви, подані до вищих навчальних закладів дистанційно (в електронній формі), є рівноцінними паперовим заявам (поданим під час особистого відвідування вищого навчального закладу).

Подавати заяви та документи можна буде до 12.00 год. 1 серпня.

Варто зазначити, що при вступі на навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, а також бакалавра, вступник може подати заяву (заяви) в паперовій або в електронній формі не більше ніж до п’яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж на три напрями підготовки (на три спеціальності) у кожному з них. Заяви, подані на певний напрям підготовки (спеціальність) до одного вищого навчального закладу за різними формами навчання, вважаються фактом подання однієї заяви.

У разі відсутності у вступника додатка до диплома в друкованому вигляді під час подання заяви для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста або магістра, відомості про цей додаток (його змістовну частину) приймальна комісія отримує з Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Інформування громадськості про ліцензований обсяг, обсяг державного замовлення, вартість навчання за напрямами (спеціальностями), хід подання заяв щодо вступу, рекомендування до зарахування та зарахування до вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації здійснюється інформаційними системами, в тому числі системою “Конкурс” http://www.vstup.info.

Як відомо, з 4 липня розпочалася попередня електронна реєстрація вступників у виші. Також у МОН зазначили, що з метою гарантування вступу у виші абітурієнтів з Донеччини і Луганщини, було перенесено терміни подачі документів до ВНЗ.

Джерело: Свобода

Вам також може сподобатися