На Тернопільщині живе близько півтисячі переселенців

24321234До Тернополя переселилася  вже 471 людина з Криму та Сходу України. Про це «Номер один» повідомив заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак.

З числа переселенців – 135 мешканців Криму, інші – жителі Луганської й Донецької областей. Завдяки співпраці соціальних служб, громадських організацій та місцевих органів влади людей забезпечили житлом та матеріальною допомогою на перших порах.

– Половина переселенців влаштувались у сільській місцевості, там їм надають порожні будинки або підселяють до місцевих жителів. Половина з прибулих живуть у містах. Переважній більшості вже знайшли роботу, – повідомив Іван Крисак.

Трапляється, що переселенці не мають із собою всіх потрібних документів, бо втратили їх під час бойових дій. Тож соціальні служби займаються відновленням документів, оформленням дітей у навчальні заклади, реєстрацією в закладах лікування. Серед приїжджих є понад 80 пенсіонерів, їм забезпечують виплату пенсій за місцем перебування.

– Зараз в області можемо прийняти ще 300 осіб. Надіємося, що тенденція до переселення буде йти на спад, однак готуємось до більшого потоку біженців, – каже заступник голови ОДА.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися