Петро Тихович: «Ми повинні виховувати наших дітей на прикладах реального героїзму»

DSC_0350До двох сотень дітей, що відпочивають та оздоровлюються  в таборі «Лісова пісня» на Борщівщині, у гості завітали справжні герої – правоохоронці, які нещодавно повернулися зі Сходу України. Зустріч організували співробітники управління кадрового забезпечення та кримінальної міліції у справах дітей обласного управління внутрішніх справ.

Із хлопчиками та дівчатками спілкувалися грифонівець Андрій Лещишин і співробітник спецпідрозділу «Сокіл» Тарас Новак, які у складі зведеного загону тернопільських правоохоронців місяць несли службу у місті Ізюм, що на межі Харківської та Донецької областей.

– Ми охороняли телевежу, про яку ви, мабуть, не раз чули з новин, та інші важливі об’єкти в Ізюмі, несли службу на блокпостах, забезпечували правопорядок у місті, – розповів дітям Андрій Лещишин. – Роботі віддавалися повністю, адже розуміли – від цього залежить не лише наше життя, а й ваше майбутнє.

Багато запитань, які задавали бійцям діти, стосувалися побутових умов: де спали, що їли.

– У нас був чіткий розпорядок дня, майже як у вас у таборі, – жартує Тарас Новак, – усе було розписано по годинах. Жили на території телевежі, там собі облаштували навіть кухню і їдальню. Багато в чому нам допомагали волонтери та місцеві жителі.

Здивувало і потішило міліціонерів те, наскільки школярі обізнані із ситуацією, що склалася зараз в державі. Незважаючи на юний вік, цих хлопчиків і дівчаток у жодному разі не можна назвати сторонніми спостерігачами. Діти наввипередки розповідали гостям як допомагають батькам збирати матеріальну допомогу для учасників АТО та вимушених переселенців, оплакують разом з рідними загиблих, моляться за мир в країні.

Міліціонери організували на території табору міні виставку спецзасобів та засобів  захисту, якими користуються правоохоронці під час виконання своїх службових обов’язків. Діти мали змогу приміряти міліцейські бронежилети та каски, відчути на собі їх вагу.

Аби подякувати захисникам за їх самовіддану службу, школярі підготували для них святковий концерт.

За словами начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей обласного управління внутрішніх справ Петра Тиховича, подібні заходи правоохоронці проведуть й у інших літніх таборах області.

– Ми повинні виховувати наших дітей на прикладах реального героїзму, – каже Петро Тихович. – Ті люди, які зараз  захищають нашу державу від зовнішніх посягань, є прикладом мужності, героїзму та патріотизму. Діти повинні знати цих людей в обличчя і чути правду про те, що відбувається так би мовити з перших уст.

DSC_0384

DSC_0396

DSC_0403

DSC_0435

DSC_0463

DSC_0466

Вам також може сподобатися