На Тернопільщині знайшли спосіб посилити захисні властивості бронежилетів

bronejileti22_141045435762Мешканці району продовжують жертвувати на потреби військових- земляків гроші, приносять медикаменти, засоби гігієни, одяг.

Після того, як в Інтернеті поширили соціальний ролик, який виготовило творче об’єднання документалістів Babylon’13(автори документальної стрічки про Євромайдан «Зима, що нас змінила»), про роботу збаразьких волонтерів, почали відгукуватися українці-патріоти з інших районів, областей та з-за кордону.

У штабі національного спротиву розповіли, що днями сюди передали 300 євро та листа від сестер Наталі Нестеренко та Алли Бабок з Борщова. Зараз жінки на заробітках в Італії, про потреби військових дізналися з відео ролика і внесли свою лепту. У листі сестри бажають збаразьким волонтерам здоров’я, висловлюють підтримку та непорушну віру в нашу українську перемогу, пише Народне слово.

Збаражанка, мешканка селища цукрозаводу Наталія Роговська , яка уже 15 років живе у США, передала у штаб 350 доларів. Мешканець Волочиська Руслан передав з Польщі 500 євро. Олег Баня з Вінничини пожертвував 400 грн.

Волонтери розповідають історії, які вражають і зворушують. Скажімо, 80-річний дідусь, який не захотів назватися, приніс для потреб військових-земляків 1000 грн. і теплий светр.

Збаражанка Марія Житник купила бензопилу, спальник і три футболки.

Мешканець Збаража Віталій Ільчук замовив за власний кошт 30 зимових армійських курток, які пошили збаразькі майстри. Чоловік особисто відвезе їх нашим хлопцям на передову.

Збаражанин Ігор Батюк приніс у штаб 3 тис.грн., подаровані йому на день народження. − Це на бронежилет, − сказав Ігор.

Невідомий благодійник з-за кордону передав 4300 грн.

Працівники терцентру купили військовим-землякам бронежилет. Міський голова Роман Полікровський передав 9320 грн., зібраних працівниками дитсадків Збаража.

Підприємець Ігор Дуда приніс кровоспинні і знеболювальні препарати.

Волонтери штабу вдячні досвідченому фармацевту Ірині Горощук, яка допомогла формувати аптечки для військових.

Підприємець Дем’янюк передав для хлопців на передовій консерви.

Г.І.Фандалюк та В.М.Ломага принесли 5 тис.грн. і попросили, щоб на ці кошти був куплений шолом.

За словами волонтерів, саме із забезпеченням шоломами для військових велика проблема. Купувати їх вроздріб (по 1-2) набагато дорожче, ніж оптом, а на оптову партію не вистачає коштів. Наразі зібрано три тисячі доларів з необхідних десяти. У той же час батьки і родичі мобілізованих чоловіків щодня телефонують у штаб і благають купити для їх рідних шоломи. Тож волонтери просять земляків не припиняти надавати фінансову допомогу військовим.

У штабі триває робота з поповнення банку теплого одягу. Волонтер Володимир Глєбов вишукує через Інтернет теплі армійські куртки іноземного виробництва.

Волонтери також розповіли, як знайшли спосіб посилити захисні властивості бронежилетів. Стали у пригоді кілька метрів транспортерної стрічки, наданої ТОВ «Скіфія» (Олександр Шпак). З неї нарізають накладки на броньовані пластини «Броників» і ці накладки поглинають осколки.

Не менше, ніж броня і теплий одяг нашим землякам на фронті потрібне тепле слово. Тож разом із зібраними коштами (705 грн.) Вищелуб’янківська школа передала дитячі малюнки і листи солдатам.

− Захистіть нашу неньку Україну, − просять діти. Може, невміло, але дуже щиро вони виливають свої почуття у віршовані рядки: «Солдате український, я за тебе щодня благаю Бога і молю, щоб захистив жовте поле, синє небо і щоб живим лишився ти в бою», «Йдіть всі сміливо в бій і розтовчіть москальський рій!»

За словами волонтерів, хлопці на передовій дуже вдячні за листи підтримки і малюнки, особливо від дітей, вони носять їх як обереги біля серця.

За минулий тиждень(з 3 по 10 вересня) на потреби військових у штабі національного спротиву зібрано 76 тисяч 300 гривень, 960 євро, 20 доларів, 50 фунтів. Витрачено – 54 тисячі 37 гивень. Долучилися до збору коштів ВК-63 − 6500 грн., ТОВ «Надія» − 1000 грн., Збаразький РЕМ − 4700 грн., районна рада − 1000 грн., районний суд − 2950 грн., фінансове управління − 400 грн., банк «Надра» − 1000 грн., громада Киданець − 6250 грн., Вишнівецька школа − 4200 грн., колектив бару «Витрибеньки» − 1000 грн., житель Вишнівця П.В.Процюк − 3000 грн, Михайло Хомишак з Максимівки − 2900 грн., збаражанка Тетяна Чернецька − 1000 грн., Володимир Балдюк −160 євро, Віталій Михайлик − 50 фунтів, Ігор Шморгай із Зарубинців − 1000 грн., збаражани М.Партика, О.В.Лахита , Григорій Ярчук − по 500 грн., Юрій Чарківський − 1000 грн., Зіновія Малевич − 200 грн., Станіслав Бистриківський − 200 грн.

Волонтери вдячні усім землякам-патріотам, які приносять на потреби захисників Вітчизни хто скільки може − 20, 50, 100 гривень, і сподіваються, що підтримка триватиме аж до перемоги над російським агресором.

На жаль, досі не відгукнувся жоден волонтер для роботи в координаційному центрі, хоч від заклику про це у минулому номері «Народного слова» минув уже тиждень. Збаразькі активісти все ж не втрачають надії, що знайдуться патріоти, готові долучитися до народного фронту.

Джерело: Народне слово

Вам також може сподобатися