Унікальний тристоронній годинник – уже скоро на вулиці міста!

god_1401f-300x224Мешканці міста уже мали можливість «познайомитися» і сфотографуватися із новинкою, яку привезли до нас зі Львова наприкінці літа. Особливість годинника в тому, що він є тристороннім (див. фото). Таких у світі лише два (перший подібний витвір є «родзинкою» міста Ам’єні, Франція). Цікаво, що аналогічно такий же експонат прикрашав Тернопіль за часів Австро-Угорщини та Польщі. Він був встановлений на сучасному бульварі Шевченка, навпроти теперішніх вулиць Сагайдачного та Кульчицької і слугував незмінним орієнтиром для зустрічей тогочасних мешканців міста. Під час воєнних дій навесні 1944 року годинник знищили. Відновленого красеня встановлять на тій же локації – на бульварі Тараса Шевченка.

Завдяки професійному підходу майстрів, котрі працювали над новим часоміром, він справно йтиме і в дощ, і в сніг, і будь-яку іншу погоду. Керування стрілками годинника буде здійснюватися за допомогою пульта дистанційного управляння. Така функція дасть можливість з легкістю запустити механізм у роботу, очистити його від снігу. Годинник працює від системи GPS-навігації та від неї, відповідно, встановлює точний час.

До слова кажучи, тристоронній годинник Тернополя потрапив до списку «Спадщини світового годинникарства». До цього переліку французи вносять найоригінальніші витвори годинникового мистецтва. Отож, з нетерпінням чекаємо побачити цей маленький шедевр на вулиці нашого міста.

Джерело: На Валовій

Вам також може сподобатися