У західноукраїнському дербі перемогу святкували тернополяни

1FK-TernopilЯк у воду дивився головний тренер ФК «Тернопіль» Василь Івегеш, роблячи прогноз на матч його команди з чернівецькою «Буковиною». І справді, поєдинок 9-го туру першої ліги вийшов бойовим, який, на щастя для вболівальників тернопільської команди, закінчився перемогою муніципалів – 1:2.

Матч розпочався без розвідки. Незважаючи на те, що голових моментів у дебюті було створено не багато, однак вони носили доволі небезпечний характер. Спершу потурбували гостей «буковинці». Після провалу в центрі тернопільської оборони, в останній момент Сергій Атласюк у підкаті зумів ліквідувати вихід на одного воротаря. Далі був гол «Буковини», який був не зарахований. Після флангової передачі у центр штрафного майданчика, нападник господарів переправив м’яча в дотик у сітку воріт, однак боковий суддя підняв прапорець, сигналізуючи про офсайд.

Далі вже тернополяни двічі протягом однієї хвилини могли відзначатися. Ростислав Волошинович з Богданом Семенцем розіграли швидку двоходівку, яку ударом з лінії карного майданчика завершував Богдан. На жаль, м’яч пролетів поруч з штангою. Також м’яч розминувся з воротами після удару Волошиновича. Та все  ж у середині першого тайму господарям вдалося відзначитися голом. Після подачі кутового «буковинці» другим темпом здійснили навісну передачу з лівого краю атаки, Андрій Дубчак повітря своєму візаві Романові Степанкову, кіпер Микола Плетеницький не підстрахував, як наслідок перша пробоїна для ФК «Тернопіль» (1:0). Після пропущеного м’яча наші земляки трішки підсіли і лише десь через 10 хвилин знову перехопили ініціативу. В ці хвилини запам’ятався потужний удар зі штрафного Богданова, з яким справився кіпер господарів, витягнувши м’яча з «дев’ятки». А також – постріл Мединського, якого оборонці ліквідували ціною кутового та невлучний удар головою Сергія Атласюка. Далі вже двічі серйозно заставили похвилюватися тернопільських тренерів господарі поля. В першому випадку м’яч після удару зі штрафного метрів з 20-ти з нижнього кута вибив на кутовий Плетеницький. А за дві хвилин тернопільські оборонці дозволили нападнику «Буковини» пробити з центральної зони, але м’яч, очевидно, звалився з ноги і пішов значно вище воріт.

І все  ж останню крапку в першому таймі поставили тернополяни. Віталій Богданов віддав точну діагональну передачу на Ігоря Мединського. Той, випередивши оборонця і воротаря переправив м’яча в порожні ворота (1:1). До честі наших земляків на цьому вони не спинилися. Спершу удар-передачу Атласюка оборонці ліквідували ціною кутового, згодом Волошинович після корнера пробив вище воріт з лінії карного майданчика і насамкінець постріл зі штрафного від Богдана Семенця у лівий нижній кут воріт воротар Костянтин Одольський перевів знову ж на кутовий.

Старт другого тайму вийшов млявим. За рівної гри стався епізод, який кардинально вплинув на гру. Після простої подачі з правого краю нападу тернополян, капітан господарів Микола Жовтюк намагаючись відбити м’яча на кутовий, ударом головою зрізав «шкіряного» у власні ворота (1:2). Після цього курйозу відбулося ряд замін з боку обох команд. Більш якіснішою заміна сталася в тернополян. «Свіжий» Артур Дорі підхопив м’яча та був збитий за 35 метрів від воріт. До смугастого підійшов Віталій Богданов. Його потужний постріл прийняла на себе стінка складена з гравців «Буковини». Однак м’яч відскочив до ще одного «свіжого» Романа Гаврилюка, котрий знаходячись за п’ять метрів від воріт пробив вище поперечини. Далі гра стала доволі нервозною, суперники багато порушували правила, внаслідок чого з поля було вилучено одразу двох гравців – тернополянина Артура Дорі та «буковинця» Валерія Скидана.

У час що залишився до завершення матчу господарі намагалися зробити щось на зразок фінішного штурму, однак окрім двох кутових у них нічого путнього так і не вийшло. Натомість реальну нагоду збільшити перевагу мали наші земляки. Після штрафного у виконанні Мединського та наступних кількох рикошетів, м’яч відлетів до Богданова, але Віталій з вбивчої позиції пробив не влучно.

Так матч і завершився, важко, але таки перемогою муніципалів – 1:2, які записали до свого активу ще три очки. До честі футболістів ФК “Тернопіль”, вони по завершенні цього непростого поєдинку подякували своїм вболівальникам, які несамовито підтримували улюбленців у Чернівцях протягом усього матчу..

Статистика

«Буковина» – ФК «Тернопіль» – 1:2 (1:1)

20 вересня. Чернівці. Стадіон «Буковина». 700 гл. +20 град.

Арбітр – Юрій Фощій (Черкаси).

Асистенти – Ігор Гарлач (Ужгород), Олександр Шост (Луганськ).

4-й арбітр – Андрій Нізола (Івано-Франківськ).

Делегат ФФУ – Василь Попович  (Іршава, Закарпатська обл.).

«Буковина»: Одольський, Жовтюк, Терехов, Скидан, Немтінов (Темерівський, 59), Головачук (Гущин, 75), Пантя (Сивка, 58), Загідулін, Степанков, Ателькін, Толстяк.

ФК «Тернопіль»: Плетеницький, Курило, Атласюк (Сайко, 86), Дубчак, Клекот, Кондзьолка-к, Полянчук (Гаврилюк, 46, Гром’як, 89), Богданов, Мединський (Куріцький, 90+2), Волошинович (Дорі, 63), Семенець.

Голи: Р. Степанокв (25), І. Мединський (25), М. Жовтюк (57, а/г).

Попереджені: Б. Семенець (70).

Вилучені: А. Дорі (80), В. Скидан (80).
Джерело: ФК Тернопіль

Вам також може сподобатися