У Тернополі пройде фестиваль “Бібліофест”

111Українська героїка. Таку назву має цьогорічний фестиваль “Бібліофест”. Він об’єднує тих хто любить читати, творить українську книгу і популяризує її. У дванадцяти тернопільських бібліотеках двадцять дев’ятого та тридцятого вересня проходитимуть майстер-класи, творчі зустрічі, презентації книг, авторські читання, автограф-сесії, літературний квест та нагородження кращих читачів.

Традиційно тернопільський “Бібліофест” має свої родзинки. Цьогоріч тут збиратимуть підписи до листа Президенту, із проханням відзначати день української армії – на свято Покрови, чотирнадцятого жовтня, та відкриють на масиві Дружба першу бібліотеку української книги.

– Буде в цій бібліотеці вичищені всі каталоги російських книг. Російські видання, які користуються попитом, будуть створені спеціально для каталогів, ті, які потрібно технічна література, яка не мє українських аналогів, буде створена така своєрідна кунст-камера російської літератури, – каже ОЛЕКСАНДР СМИК, начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міськради.

Під час фестивалю організатори хочуть показати значимість української книги та як змінюється на краще бібліотечне життя. На цьогорічний “Бібліофест” приїде понад 25 письменників із львівського видавництва, яке на цьогорічному форумі видавців, визнали найкращим в Україні.

– До нас приїжджає і Андрій Бачинський, і Катерина Михайліцина, і Оксана Сайко. Андрій Бачинський пише в основному для 10-12 років, Оксана Сайко – для підліткового вже віку, Катерина Міхайліцина буде проводити в дитячій бібліотеці терапію читанням для самих маленьких, – розповідає  НАДІЯ ШВЕЦЬ, заступник директора Тернопільської ЦБС.

У кожній бібліотеці Тернополя проводитимуть по три-чотири акції в день. Відкриють також фан-клаб Туве Янсон та презентують проект “Розвивайко”, який об’єднає маленьких читачів із батьками. Проведуть і заходи для дорослих поціновувачів літератури.

Джерело: Тв-4

Вам також може сподобатися