Багатодітну матір з Борщівського району засудили до 7 років позбавлення волі

sud-nad-bramoyu Щире каяття, не запланованість вбивства та позитивна характеристика багатодітної матері з Борщівського району, засудженої за вбивство чоловіка, вплинули на часткове задоволення її апеляційної скарги. Відтак жінці замість восьми років тюрми – дали сім.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду. За її інформацією,  колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Тернопільської області частково задовольнила апеляцію Оксани Х., обвинуваченої у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України. Колегія визначила покарання  у мінімальному розмірі згідно з санкцією ч.1 ст.115 КК України, –  7 років позбавлення волі.

Обставини справи такі – 25 лютого 2014 року жителька села Кудринці Оксана Х., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, у приміщенні літньої кухні під час суперечки вдарила по обличчю свого чоловіка – Андрія Х.  Той натомість штовхнув її на підлогу. Ображена жінка з мотивів помсти схопила з підлоги кухонний ніж і з метою позбавлення життя Андрія, нанесла йому кілька ударів. Від заподіяних тяжких тілесних ушкоджень чоловік помер на місці.

У своїй апеляції обвинувачена не оспорюючи фактичні обставини справи та кваліфікацію дій, просила змінити вирок, застосувавши ст. 69 та ст. 75 КК України, і змінити призначене їй покарання з 8-ми до 5 років. А також звільнити від його відбуття з випробуванням та іспитовим строком – 3 роки. Свої вимоги мотивувала щирим каяттям, тим, що вбивати чоловіка заздалегідь не планувала, а діяла спонтанно. Крім того, має на утриманні чотирьох неповнолітніх дітей та позитивну характеристику за місцем проживання.

Вам також може сподобатися