У Тернополі на автобусних зупинках облаштують магазини

1304Тернопільська мерія вирішили віддати в оренду підприємцям автобусні зупинки. Мовляв, так хочуть зекономити на реконструкції і прибиранні прилеглої території. Підприємці, в обмін на догляд за зупинками, отримують право облаштувати на них магазини.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00).

Підприємці стверджують, що реконструюють зупинки за власний кошт. Втім, за це мерія звільняє їх від плати за оренду площі на 10 років. Натомість, підприємці зобов’язані тримати на зупинках порядок і замостити прилеглу територію бруківкою.

Однак громадськість хвилюється, щоб після такої реконструкції підприємці надалі не привласнили прилеглої до зупинок території. Відтак, із клопотанням перевірити законність таких «перевтілень» активісти звернулась до прокуратури і міліції.

У мерії порахували: віддавши зупинку підприємцям, вони економлять 50 тисяч гривень на кожній. Начальник технагляду міськради зазначає, що у зв’язку з побудовою нових магазинів на зупинках, збільшується кількість робочих місць.  Щодо побоювань тернополян, щоб підприємці не привласнили прилеглої території, у мерії кажуть – нісенітниця.

Варто зазначити, що із 24-х підприємців, які вже підписали договір із містом на облаштування на зупинках магазинів, будівництво, наразі, розпочали лише 14. У той же час, реконструкції потребують понад сотня зупинок.

Джерело: ЗІК

Вам також може сподобатися