Тернопільські студенти працюють волонтерами у Всеукраїнському центрі пошуку воїнів АТО

1a490436d74f5b2477688c8acef40440Студенти з Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка допомагають шукати полонених та загиблих українських воїнів. Хлопці та дівчата працюють у центрі пошуку воїнів почергово: одні приходять, інші йдуть на пари. Студенти кажуть: що бувають дні, коли телефони «розриваються», працювати з родинами загиблих воїнів украй складно.

«Насправді робота у центрі досить важка. Бо неймовірно складно говорити з рідними загиблого солдата. А ще бувають ситуації, коли констатують, що солдат загинув, а він насправді живий у полоні. Тому, щоб працювати з такою інформацією, треба, безумовно мати досить сильну нервову систему. Але ми, волонтери, розуміємо наскільки важливою є ця робота, тому приходимо», – каже волонтер Всеукраїнського центру пошуку солдатів Микола Піговський.

Керівник Всеукраїнського центру пошуку полонених, загиблих і безвісти зниклих воїнів АТО Алла Борисенко задоволена роботою волонтерів: «Студенти допомагають рідним та близьким військових, щоб надати правильну інформацію тим, хто в полоні. Студенти надають допомогу консультаційну. Також надають психологічні консультації. Крім того, це консультації з приводу соціальної допомоги солдатам. Нам, керівникам центру пошуку, також важливо бути впевненим у людях, з якими працюємо. Оскільки вони мають доступ до бази даних, до важливої інформації. Але наразі все добре, волонтери справляються».
Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися