Діти учасників АТО не платитимуть за харчування у дитсадках

384556390Діти учасників АТО не платитимуть за харчування у дитсадках. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконкому 10 грудня. Вступає у дію нововведення вже з грудня цього року і триватиме до 1 березня 2015 року. Потім його планують продовжити.

– Чому саме до березня? Річ у тім,  що щорічно, коли ми проводимо детальний аналіз кошторисів загалом по освіті і конкретно по дошкільних начальних закладах, ми на початку березня приймаємо на виконкомі рішення про звільнення від плати за харчування окремих категорій дітей – сиріт, напівсиріт, багатодітних, малозабезпечених, – пояснює начальник міського управління освіти Ольга Похиляк. – Тому я пропоную до березня, а потім коли будемо приймати рішення, вже внесемо відповідним пунктом цю категорію дітей.

Враховуючи те що, грудень ми закінчуємо по старому бюджету, а січень –лютий будемо жити по тимчасовому, тому що Верховна рада не прийняла бюджету, логічно прийняти таке рішення до 1 березня, вважає міський голова Сергій Надал.  А тоді з березня приймати рішення, виходячи з бюджету на 2015 рік.

Нагадаємо, ідею про звільнення від плати за харчування у дитсадках дітей учасників АТО подала управлінню освіти журналіст “RIA плюс”. Нині працівники управління нараховують майже 90 дітей, батьки яких воюють на Сході. Але Ольга Похиляк впевнена, що ця цифра насправді значно більша. Аби отримати пільги, батькам потрібно принести довідку, яка підтверджує участь родичів у бойових діях у зоні проведення АТО.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися