У Тернополі будуть нові мікрорайони

22Тернопіль вже має містобудівну документацію. Затвердили Генеральний і план зонування міста. Опрацювали і схему червоних ліній. Межі чого вони позначають, дізнаєтеся із сюжету.

Генеральний план міста, який визначає межі забудов до 2031 року, після тривалих обговорень затвердили на сесії міськради. Прийняли депутати і план зонування. Окремо розробили архітектори схему червоних ліній. На ній позначені магістральні вулиці Тернополя.

ВАСИЛЬ БЕСАГА, начальник міського управління містобудування, архітектури та кадастру:

«Вони зв’язуючи з магістральними вулицями такого артеріального значення, з житловими, які базуються вже в житло квартальних забудовах, визначають, так би сказати, саму вже планувальну структуру по забудові, яка вже склалася, і та забудова, яка, наприклад, планується в цих місцях».

Почнуть у 2015 р. розбудовувати й нові мікрорайони. Зокрема, більше транспорту та інфраструктури буде в Кутківцях і Пронятині. А глобальніші зміни чекають на нові мікрорайони: 6-й та Північний.

ВАСИЛЬ БЕСАГА, начальник міського управління містобудування, архітектури та кадастру:

«Бажано було би, щоби європейського рівня міжнародний такий автовокзал знаходився в більш такому привабливому місці. А враховуючи, що в нас є аеропорт, по можливості, в майбутньому він запрацює, і є в принципі інвестори, які хочуть розглянути дане питання щодо будівництва цього вокзалу, так же розглядається питання там торгового такого великого закладу, де ми можем сконцентрувати всі ті ринкові негаразди, які зараз існують».

Пояснив Василь Бесага і що будують навпроти будинку на Живова, 6. Там буде громадська споруда. А біля «Орнави» зводять спортивний комплекс, не порушуючи при цьому меж парків та інших законодавчих норм, наголосив начальник управління.
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися