Тернопільські нардепи визначилися з комітетами

3_176Новообрані депутати Верховної Ради України від Тернопільщини визначилися, в яких комітетах працюватимуть у парламенті. Найпопулярнішим серед них виявився комітет з питань податкової та митної політики, до якого ввійшли одразу три народних обранці від нашого краю.

Це Роман Заставний із фракції «Народний фронт», Тарас Юрик з партії «Блок Петра Порошенка» та позафракційний Михайло Головко (представник партії ВО «Свобода»). У комітет з питань екологічної політики, природо­користування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи увійшов Степан Барна (фракція партії «Блок Петра Порошенка»). Рідний брат Степана – Олег Барна, який також представляє політичну силу нашого Президента, працюватиме у комітеті з питань запобігання та протидії корупції. Питаннями сільського господарства займатиметься в комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин ще один «порошенківець» Микола Люшняк. Інший «порошенківець» Ігор Побер обрав собі комітет з питань транспорту. Екс-голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) увійшов в комітет з питань  паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. У склад комітету з питань національної безпеки й оборони, де минулої каденції працював Ігор Побер, увійшов позапартійний Тарас Пастух (висуванець УНП).

Найбільш загадковий серед тернопільських депутатів, донедавна заступник добровольчого батальйону «Айдар» Володимир Соляр з Козової (фракція «Народний фронт») став одним із членів комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Зауважимо, що жоден з тернопільських нардепів не працюватиме в комітеті на керівних посадах голови, заступника чи секретаря.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися