Справа загибелі Сашка Куртіша досі у суді

thumb_58572_news_m 2 300 грн, які дали батьки винуватця ДТП, родина Сашка передала на АТО

Кількість дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв таксі в порівнянні з 2013-м зросла в 2,5 рази.

Про це повідомив начальник управління Укртрансінспекції у Тернопільській області Ігор Табака. Основна причина аварій – це нехтування та порушення правилами дорожнього руху, низька дисципліна водіїв і недостатній контроль зі сторони керівництва транспортних підприємств. Все тому, що з серпня цього року і до 1 січня 2015, згідно із законом, зупинено рейдові і планові перевірки автотранспортних підприємств.

Аварія, котра досі у тернополян всіх на слуху трапилась ще 23 грудня 2013 р. Тоді в автомобілі таксі загинув син відомої письменниці Лесі Романчук 28-річний Сашко Куртіш. Чоловік саме повертався додому у машині «Шансу», коли на пр. Бандери в таксі на шаленій швидкості врізалась іномарка. Сашко загинув на місці.

Наступного дня батьки винуватця аварії приходили і дали 2 300 грн, – пригадує сестра загиблого Сашка Наталка Колтун. – Ті гроші довший час лежали біля портрету брата. Кілька місяців тому ми віддали їх у Логістичний центр допомоги бійцям АТО. За них можна купити бронежилет. У стільки ж, ймовірно, батьки винуватця ДТП оцінили життя мого брата.

Суди досі тривають. Підозрюваного одразу після ДТП взяли під варту. Зараз він у СІЗО.

Таксиста, якого родичі загиблого Сашка намагались врятувати, коли минулоріч його з покаліченим хребтом виписували з лікарні, зараз сам затягує справу. Вже вчетверте він не з’явився на засідання. Тому їх вкотре переносять.

Компанія, яка мала б виплатити страховку за смерть пасажира, взагалі ігнорує виклики на суд, – каже Наталка Колтун.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися