Стало відомо, хто з тернополян уникне мобілізації

1Всі військовозобов’язані жителі області, не чекаючи повістки, мають прибути у військовий комісаріат і пройти медичний огляд. До військовозобов’язаних належать чоловіки віком від 20 до 60 років. На цьому наголосив полковник Володимир Катинський, виконуючий обов’язки військового комісара Тернопільського обласного військкомату, під час брифінгу 21 січня.

– Військовозобов’язані, які будуть визнані медичними комісіями придатними до військової служби, після проходження медичної комісії будуть призвані на військову службу, – пояснив Володимир Катинський. – Після цього їх направлять у навчальні військові частини та центри, де вони до 25 днів будуть проходити індивідуальну військову підготовку та до 25 діб – злагодження у підрозділах. Перша у цьому році хвиля мобілізації триватиме 90 діб і проходитиме у два етапи. Перший етап розпочався 20 січня, а другий розпочнеться з 19 лютого.  До 7 днів буде тривати медичний огляд, далі протягом 5-ти діб відбуватиметься доставка військовозобов’язаних до військових частин, а потім – планомірна підготовка у навчальних частинах цих призваних по мобілізації військовослужбовців.

Загалом, з області, за словами головного комісара області, буде мобілізовано більше, ніж у попередні хвилі мобілізації – від двох до трьох тисяч осіб. Не підлягають мобілізації, відповідно до законодавства, наступні категорії: ті, хто визнані лікарями непридатними до військової служби; ті хто має трьох і більше дітей, але вони  можуть бути призвані за їхньою згодою; ті, хто навчається у ВУЗах на стаціонарі, включаючи магістратуру і аспірантуру; священнослужителі; ті, хто перебуває у резерві на підприємстві чи організації; чоловіки, які самостійно виховують дитину; чоловіки, які мають на утриманні інвалідів першої або другої групи, віком до 21 року.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися