Тернополяни панікують через свої гроші в “Надра Банку”

35902Вкладники банку “Надра” вже майже тиждень панікують через неможливість здійснення розрахунків картками. Сьогодні тернополяни знову прийшли під відділення банківської установи, аби отримати роз’язнення.

-Зарплатні картки підприємств, що обслуговував банк Фірташа теж заблоковані з минулого вівторка. Згодом і Національний банк України визнав один із найбільших банків, що входить в структуру Group DF неплатоспроможним. Однак, тернополян такий хід подій не влаштовує, адже там – усі їхні збереження, тож вони намагаються вирішити питання через співробітників банку, котрі лише заспокоюють клієнтів та безпомічно розводять руками. Доки триватимуть фінансові труднощі поки невідомо, та наразі агі банкомати, ані каси банку не працюють.

Раніше банкіри пояснювали неможливість зняття суми, більшої за 250 грн/добу тим, що це тимчасові технічні труднощі, втім, пройшов час, а ситуація лише загострилася. Паралельно в “Надра Банк” ввели тимчасову адміністрацію фонду, яка працюватиме мінімум до 5 травня.

Основна причина віднесення банку до категорії неплатоспроможних – недокапіталізація банку відповідно до вимог стрес-тестування і неприведення діяльності у відповідність з вимогами законодавства України.

Джерело: business-companion.te.ua

Вам також може сподобатися