Новації у проведенні мобілізації на Тернопільщині

01У Тернополі катастрофічна ситуація із явкою призовників до військкомату.

Військовий комісар Тернопільського об’єднаного міського військкомату Сергій Гаврилюк роботу з оповіщення військовозобов’язаних прямо назвав проваленою.

«Тернопіль і Тернопільський район – дуже специфічна ділянка роботи. Оповіщення за місцем поживання не дало жодного результату. Люди не відкривають двері, люди обманюють, що військовозобов’язаний не проживає за даною адресою, люди не повідомляють нове місце його проживання, не дають можливості провести нормальне оповіщення», – розповів принини порвалу Сергій Гаврилюк.

Відтак у міському військкоматі вирішили перейти на оповіщення за місцем роботи.

«Людина вважається оповіщеною не тільки тоді, коли їй вручили повістку, а й тоді, коли керівник підприємства довів їй в усній формі про те, що військовозобов’язаного викликають у військкомат. Така людина вже вважається оповіщеною. Не потрібно писати наказів, не потрібно плодити купу паперів. Чомусь люди думають, що якщо повістку йому не вручили, то він не оповіщений. Це не правда», – запевняє Гаврилюк.

Він додав, що окремі керівники підприємств та організацій ухиляються від проведення оповіщення. При цьому зауважив, що за таке передбачена відповідальність – штраф у розмірі від 30 до 100 неоподаткованих мінімумів.

«Час вмовлянь вже закінчений. У нас по Тернопільському району вже створена комісія, яка буде їздити і перевіряти стан роботи з оповіщення. Бо є деякі сільради, які не провели оповіщення і не призвали жодного військовозобов’язаного. До них треба приймати міри. Будемо складати протоколи. Бо одні виконують планове завдання на 100-200 відсотків, а інші вже думають по наступні вибори», – поскаржився Сергій Гаврилюк.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися