У Тернополі паралізовано рух громадського транспорту

09Родичі військових з батальйону “Збруч” протестують проти того, що бійців досі не демобілізовують.  На знак протесту вони перекрили дорогу на дамбі, безперервно рухаючись по пішохідному переходу біля “Маяка”.

Люди пояснюють, що вже піднімали дану проблему на зустрічі з керівником ОДА Іваном Крисаком та його заступником Леонідом Бицюрою, головою облради Василем Хомінцем. Говорили про це з військовим комісаром області Володимиром Катинським, і навіть з чиновниками з міністерства оборони. Всі обіцяють вирішити питання, однак результату досі немає.

«19 березня минає рік, як наших рідних демобілізували. Згідно указу їх би мали звільнити за 10 днів до цього терміну. Бійці інших батальйонів вже повернулися додому, а наші досі залишаються на сході. Командир батальйону Ларін пояснює нам, що хлопців ніким замінити», – каже Наталія,  одна з жінок, яка прийшла на акцію протесту.

Називати свої прізвища учасники акції протесту відмовилися – кажуть, бояться, за своїх рідних, які досі у батальйоні.

Загалом люди перекривали дорогу понад годину. Вони безперервно рухалися по пішохідному переходу, тримаючи в руках листівки та плакати з написами «Виконайте указ президента», «Проведіть демобілізацію», «Наші чоловіки виконали свій громадянський обов`язок. Поверніть їх додому», “Недотримання закону та Конституції – шлях до втрати держави”, «Поверніть жінкам чоловіків, дітям батька, а мамі сина». За цей період пропустили лише автомобіль швидкої допомоги.

У місті ж паралізовано рух громадського транспорту. Більшість маршруток зупиняються біля надставної церкви або на прилеглих зупинках у центрі і чекають своєї черги, аби знову вирішити у рейс. Зокрема на зупинці біля мед університету можна побачити три автобуси за маршрутом , цілий ряд маршруток з номером 15 скупчився поблизу магазину «Нептун».

Тим часом люди застерігають, що сьогоднішній захід – лише початок їхньої безстрокової акції протесту. Вони обіцяють протестувати доти, доки їхніх близьких не демобілізують.

08

07

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися