Війна перевізника з чиновниками Тернопільського району

2_142864320163Приватний підприємець, а в минулому водій маршрутки «Тернопіль-Скоморохи» вже майже рік бореться з чиновниками з райдержадміністрації за правду. За словами перевізника пана Володимира Янковського проблем він зазнав  ймовірно через те, що що відмовився давати, так звану допомогу певним чиновникам. І навіть попри виграні суди пан Володимир не може добитися виконання чиновниками рішень.

На безпеку пасажирів ніхто не звертав уваги

Все почалося, коли оголосили конкурс з перевезення пасажирів приміського автобусного маршруту “Тернопіль- Скоморохи”. Проте через те, що голові конкурсної комісії не сподобався один з претендентів на маршрут, комісія прийняла рішення – не визнавати переможця та оголосити новий конкурс.

– Були два конкурсні засідання під час яких комісія вирішувала Під час першого не вирішилось нічого, а от під час другого конкурсу із трьох: Збаразьке АТП, підприємець Володимир Янковський та підприємець пан Березюк, обрали саме пана Березюка, хоча згідно із стандартів правил безпеки його автобус не відповідає всім технічним нормам. Так, як його маршрутка була перероблена із вантажної в пасажирський. Проте конкурсна комісія на безпеку пасажирів чомусь не звернула уваги, – розповідає Тернопільській липі перевізник Володимир Янковський.

Пан Володимир запідозрив тодішнього голову конкурсної комісії, першого заступника голови Тернопільської РДА в лобіюванні інтересів іншого перевізника.

– Я думаю пан Лихий мав якісь особисті мотиви, щоб я програв цей конкурс. Коли я йому це заявив, той сказав, що він діє в інтересах громади. І зараз не закони вирішують, а саме громада. Він порадив звернутися до суду, що я і зробив.

Про порушення законодавства під час цього засідання свідчить прокурорська перевірка. Але незважаючи ні на судовові рішення, ні на перевірку прокуратури восени 2014 року був проведений інший конкурс, згідно з яким переміг інший перевізник.

Збирали підписи нібито, щоб працювала бібліотека чи їздила маршрутка, а насправді проти перевізника

В деяких тернопільських ЗМІ, продовжує пан Володимир, проти нього велася активна інформаційна кампанія.

– Вже навіть до місцевих видань деякі активісти з сіл почали звертатися, що вони нібито протестують проти мене, як перевізника, бо я погано виконую свою роботу. Мені дивує те, що на цьому рейсі я ніколи не був перевізником, а лише водієм і за цей період я нікого ніколи не образив, вчасно виїжджав на рейс, безкоштовно возив школярів на навчання- каже пан Володимир

Проти пана Володимира у селах, де він має мати рейс, навіть почали збирати підписи на ім’я депутата-свободівця із Тернопільської РДА. Проте підписалося лише п’ятнадцять людей, прикметно те, що серед них був і перший заступник голови Тернопільської РДА Богдан Лихий, хоч насправді він цим рейсом, за словами пана Володимира не користується, бо є мешканцем села Петрики.

– Потім мені розказали люди, що до них приходили «активісти» від партії «Свобода» і просили підписати чистий аркуш паперу, нібито вони збирають підписи, щоб працювала бібліотека чи місцевий клуб, або щоб просто їздила маршрутка. Коли ж деякі люди, які підписали цей папір дізналися, що їх використали, то почали відкликати підписи. Ось у мене є документи, – продовжує пан Володимир.

Небайдужі мешканці села, зрозумівши, що відбувається також зібрали підписи в захист Володимира Янковського, як добросовісного водія.

– Мені говорили, що коли я був водієм, то нібито вигнав з маршрутки посеред поля вагітну жінку, я добре знаю, що такого випадку не було, тому попросив, щоб вони мені показали цю жінку і вона засвідчила, що таке справді було. Саме тоді вони перестали пускати ці чутки. Тоді місцева «еліта», я думаю на замовлення свого однопартійця Лихого, придумала ще одне. Нібито воїн АТО написав листа, що він проти мене, бо я недобросовісна людина. А моя мати мешканка села Скоморохи згодом зустріла цього воїна, якого навіть в АТО не відправляли, а лише мобілізували в військову частину в Тернополі та запитала, чому він про мене таке написав. Хлопець сказав, що він нічого проти мене не має і готовий все спростувати.

Всі судові рішення на користь приватного підприємця

Тернопільський адміністративний та Львівський апеляційний суди прийняли рішення на користь Володимира Янковського, проте чиновники із РДА виконувати судові рішення не поспішають, у затягуванні пан Володимир звинувачує першого заступника голови Тернпільської РДА Богдана Лихого.

– У листопаді 2014 року я звертався до Адміністрації Президента України, звернення направили для проведення перевірки в Тернопільську ОДА. У цій відповіді чітко вказано, що мають місце порушення законодавства при проведенні конкурсу. Мені рекомендували звернутися у виконавчу службу.

Але судове рішення вперто не виконується чиновниками.

– У зв’язку з цим державним виконавцем нарахований виконавчий збір – 2720 грн. та штрафні санкції на суму 2040 грн.  Прикро, що коли в країні відбуваються державотворчі процеси і фактично йде війна, деякі чиновники користуються ситуацією, – говорить перевізник Володимир Янковський.

Чоловік вірить, що все ж знайдеться вихід із цієї ситуації, і чиновник, який фактично є головним в Тернопільському районі (Тернопільська РДА перебуває без очільника) почне виконувати рішення суду.

Джерело: Тернопільська липа

Вам також може сподобатися