У Тернополі топіари висохли через собак

thumb_85954_news_m Декоративні кущі – топіари у формі оленів, що в сквері Т.Шевченка у Тернополі, висохли. Комунальники у загибелі кущів винять собак. Але обіцяють топіари таки відновити.

Нагадаємо, ці скульптури з дерев у вигляді оленів встановили у нашому місті минулого року. Проте туї, які прикрашають каркаси, довго не прожили. Дерева просто загинули.

– Хвойні у молодому віці дуже вразливі. Якщо собака сходить під деревце, воно загине. Ось так і сталося з цими топіарами, – пояснює заступник начальника управління житлово-комунального господарства міськради Олег Соколовський. – І хоч у Центрі встановлені таблички про те, що вигул собак заборонений, на них не особливо зважають. Часто собаки ходять в туалет просто під тими табличками.

Встановити ці топіари у Тернополі було ініціативою “Зеленбуду”, додає Олег Соколовський. Такі скульптури у вигляді слонів є також на проспекті Бандери. Там топіари добре прижилися, а от оленів у Центрі доведеться переробити.

– Дерева у скульптурах замінять, але трішки згодом. Адже зараз “Зеленбуд” має дуже багато роботи, – починає займатися клумбами, скошуванням трав, – каже пан Соколовський.

Він додає, що у планах міського голови прикрасити місто такими топіарами.
– Я думаю, ми будемо продовжувати таку традицію, але вже наступного року, – каже співрозмовник. – Адже топіарне мистецтво – дороге задоволення.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися