У Тернополі пройшов велозаїзд Tweed Run (відео)

thumb_88889_news_m Більше десятка тернополян взяли участь у велозаїзді Tweed Run, який відбувся в неділю, 17 травня, в рамках фестивалю “Вуличний Ринок”.

– Мета такого заїзду — закликати людей використовувати велоспиед завжди і усюди, – розповідає координатор акції тернополянин ЮріСобі. – Незалежно від того, чи ти їдеш на навчання, чи на ділову зустріч. Просто варто одягнутися відповідно і взяти велосипед.

Tweed Run — це заїзд в святковому вбранні, розповідає учасниця акції, тернополянка Надія Хмелюк.

– Про нього дізналася в інтернеті, – розповідає дівчинка. – Одяг відповідний знайшовся в моєму гардеробі, тож нічого ні позичати, ні купувати не довелося. Крім того, така акція пропагує здоровий спосіб життя, оскільки велосипед — це екологічний та безпечний вид транспорту.

Окрім тернополян в твідових образах, взяли участь  в заїзді і оригінальні персонажі. Приміром, тернополяни, вдягнені вкостюми кота та каченяти.

– Не дочиталася, що це в конкретному стилі заїзд, – розповідає тернополянка в костюмі кота. – Побачила, що костюмований заїзд. От і прийшла в костюмі кота.

На такий заїзд тернополяни брали і дітей в причепах, і домашніх песиків в кошичку. Доєдналися істуденти-іноземці, щоправда, без костюмів.

Маршрут заїзду пролягав через парки Топільче та Шевченка.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися