Вода з осадом небезпечна для здоров’я

-OVOGOR-otklyuchil-vodu-pochti-tysyache-permyakovМінеральні солі у воді – справді корисні для людини. Однак осад, який залишається після кип’ятіння та відстоювання води – небезпечний для здоров’я, застерігають тернопільські лікарі.

Після звернення читача 20minut.ua про те, що у воді, яка тече в наших кранах, залишається багато осаду, в КП “Тернопільводоканалы” відповіли, що причина – в мінералах, які є у воді. Однак вони є корисними для здоров’я, пояснили в лабораторії структури, хоча сам осад варто видаляти.

Та стаття викликала жваву дискусію серед читачів, тож кореспондент 20minut.ua поцікавились у лікарів, чи можна пити воду з крана.

– Справді, магній та кальцій – дуже необхідні організму для правильного функціонування. Їх споживання, зокрема, і з водою, є важливим для організму, – каже заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення Центру первинної медико-санітарної допомоги Надія Боднар. – Ці мікроелементи тісно взаємопов’язані і за недостачі одного, починає погано засвоюватися інший.

Так, кальцію людині потібно 0,45-1,2 грами щоденно, розповідає пані Боднар. Цей мікроелемент є основою усіх життєво-важливих процесів у організмі.

Однак в усіх вітамінів та мікроелементів є одна особливість, – продовжує пані Боднар. – Їх потрібно рівно стільки, скільки потрібно. Надлишок їх в організмі є таким же шкідливим, як і недостача. Особливо кальцію, який починає відкладатися в організмі людини у вигляді солей, і не лише в нирках, а також і в жовчному міхурі.

Добова норма магнію менша – 300-500 міліграмів. Однак його недостача чи надлишок може спричинити погане засвоєння кальцію.

– Невідповідна кількість магнію “відгукнеться” в організмі поганим функціонуванням нервової системи та захворюванням судин. Крім того, магній відповідає також за виведення з організму холестерину.

– Але при всій користі самих мікроелементів, осад, який залишається після кип’ятіння та відстоювання води, все ж є небезпечним для організму і вживати його не треба ні в якому разі!

– Особливо варто звертати увагу на цей осад сім’ям, де є маленькі діти, – каже пані Боднар. – Воду обов’язково треба кип’ятити та відстоювати. А той осад, який залишається на стінках чайників та посуду, потрібно періодично видаляти – прокип’ятивши з лимонною кислотою чи оцтом та ретельно після цього промити.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися