Тернопільські школярі можуть залишитись без підручників?

1378054643_pidОстаточно питання забезпеченості школярів навчальними посібниками ще не вирішене. Безкоштовно учні зможуть їх отримати якщо половину вартості книг оплатить міська рада.

– Спочатку було прийняте рішення, що підручники для учнів 4-7 класів повинні будуть купувати самостійно, – розповіла зз Вікторія Остапчук, заступник міського голови Тернополя. – Минулого тижня Кабінет Міністрів озвучив своє рішення про те, що вони винайшли додаткові кошти, і що підручники для учнів 4-7 класів будуть надавати безкоштовно. В той же час ми отримали офіційного листа, яким нас зобов’язали виділити 50% від потреби на фінансування цих підручників, оскільки з держбюджету буде профінансовано лише 50% необхідної суми. За нашими розрахунками, для того, щоб забезпечити учнів 4-7 класів підручниками, необхідно 1 мільйон 400 тисяч гривень. Якщо не знайдемо таких коштів, то підручники не будуть закуплені, і учні залишаться без навчального матеріалу.

Наразі, в міській раді вивчають варіанти додаткових джерел доходу, щоб зайти необхідну суму для оплати шкільних підручників. Питання ускладнюється й тим, що з міського бюджету необхідно виділити також 34 мільйони гривень на оплату праці та енергоносіїв у галузі освіти та охорони здоров’я, які не надійшли з держбюджету по субвенціях. Чи виділять один мільйон чотириста тисяч гривень на підручники, будуть вирішувати на черговій сесії міської ради.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися