Тернопіль отримає понад 600 тисяч євро

2071_500-euroЗаступник міського голови Владислав Стемковський прийняв участь у ІІ шведсько-українському форумі з енергоефективності та чистих технологій. Під час форуму шведи  презентували інноваційні рішення у сферах центрального опалення, водоочистки, поводження з твердими побутовими відходами, вентиляції і відновлювальної енергетики.

На заході був присутній також директор північної екологічної фінансової корпорації «НЕФКО» Магнус Ристедт (Magnus Rystedt). Разом із Владиславом Стемковським він обговорив проект «DemoUkrainaDH у місті Тернопіль», на який корпорація виділила грантових та кредитних коштів у сумі більше 600 тисяч євро.

Magnus Rystedt зазначає, що проект у Тернополі, хоч і не вирішить усіх проблем міста, проте є важливим кроком на шляху до енергоефективності.

–          В Тернополі сподобалось і корпорації «НЕФКО»  і проекту «Демо Україна» це те, що ми пропонуємо інноваційність в нашому проекті. Зокрема, це не будівництво нової котельні чи якась реконструкція із капіталовкладенням і великим часом. Ми хочемо замінити тільки пальники. Замість газового пальника в старому котлі буде пальник замінений на пелетний.  Тобто ми замість газу будемо спалювати деревину, яка перетворена, перероблена в пелет. І в тому є інноваційність цього проекту, який може потім накладатися на логічні, технологічні рішення і фінансові моделі в інших містах, – розповів Владислав Стемковський.

Вам також може сподобатися