Із новаціями податкового законодавства – до громади Бучача

photo.25745Щомісяця з метою належної консультації та задля підвищення рівня податкової культури і обізнаності серед активної громадськості та представників бізнесу фахівці Головного управління ДФС в області проводять «День району». Вчора такий захід відбувся у Бучачі.

У приміщенні Бучацької об’єднаної ДПІ заступник начальника ГУ ДФС в області Сергій Господарик зустрівся із журналістами місцевої преси та радіо. У ході зустрічі Сергій Степанович проінформував присутніх щодо новацій законодавства, зокрема питань, пов’язаних із реформуванням податкової системи. Серед першочергових питань основну увагу було акцентовано на оперативному висвітленні низки актуальних податкових змін у ЗМІ.

Після відкритого діалогу із журналістами в актовій залі Бучацької РДА відбувся семінар для платників, представників бізнесу та громадськості. Із вітальним словом до громадськості звернувся Сергій Господарик: «Шановні учасники заходу, нещодавно ми провели зустріч із народними депутатами, які представляють у Верховній Раді України громаду Тернопільщини, та обговорили з ними основні зміни до Бюджетного та Податкового кодексів, що пропонуються урядом та їх вплив на формування місцевих бюджетів. Хочу зауважити, що ці зміни Верховна Рада України планує прийняти ще цього року і, що основне, вони стосуватимуться усіх видів податків. Як і завжди, з кожним нововведенням у вас виникає безліч питань, відповіді на які ми надаватимемо в результаті подібної до сьогоднішньої нашої співпраці».

Окрім цього, заступник начальника ГУ ДФС області розповів присутнім основні положення концепції реформування податкової системи, про особливості спецрежиму оподаткування сільськогосподарських товаровиробників та про інші новації законодавства, наголосивши на важливості врахування кожної висловленої думки з цього приводу. Згодом під час семінару спеціалісти відомства роз’яснили платникам нові правила в обчисленні та сплаті податку на прибуток підприємств, основні зміни в оподаткуванні податку на доходи фізичних осіб, військовий збір, особливості нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в рамках податкової реформи. Після інформування громади Бучача стосовно вищевказаних новацій лектори надали грунтовні відповіді на запитання, які турбували платників району.

Крім того, відбулася робоча зустріч керівництва ГУ ДФС у Тернопільській області та Бучацької ОДПІ з представниками районної влади. Учасники визначили необхідність та шляхи ліквідації існуючої заборгованості перед державою окремих підприємств, розширення бази оподаткування та збільшення надходжень до бюджету, а також перспективи залучення інвестицій в економіку району.

photo.25746

photo.25748

Вам також може сподобатися