У Ланівцях говорили про організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру

У рамках проведення Дня відкритих дверей центру зайнятості у Лановецькому районному центрі зайнятості відбувся круглий стіл на тему «Громадські роботи – ефективне тимчасове працевлаштування. Реальна допомога людям і користь громадам». У його роботі взяли участь 15 голів сільських рад, представник Лановецького комунального підприємства з благоустрою та управління соціального захисту Лановецької РДА.

Під час заходу присутні обговориливиконання завдань територіальної Програми зайнятості населення у частині організації тимчасової зайнятості безробітних впродовж 2015 року та перспективні напрямки діяльності з організації на території району громадських робіт у 2016 році.

Відкрила зустріч директор центру зайнятості Світлана Філюк, яка провела для присутніх екскурсію приміщенням районного центру зайнятості, у ході якої розповіла про послуги служби зайнятості.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Інна Грицай наголосила, що громадські та інші роботи тимчасового характерунадають можливість оперативно вирішити нагальні потреби територіальних громад та знизити напругу на ринку праці, відтак вони вигідні і роботодавцю, і безробітному, і суспільству в цілому. «Перелік зазначених робіт дуже різноманітний, та найбільш поширеними видами залишаються благоустрій та озеленення територій», – додала начальник відділу РЦЗ.

Досвідом співпраці зі службою зайнятості в організації громадських робіт поділилися Іванковецький сільський голова Антоніна Марчук, Борщівський сільський голова Яків Рейда, Вікторія Михальчишин – кадровий працівник Лановецького комунального підприємства по благоустрою.

Голови сільських рад запевнили, що під час прийняття місцевих бюджетів кошти для проведення громадських робіт будуть передбачені відповідні кошти.

На завершення заходу за активну співпрацю в організації громадських робіт директор РЦЗ вручила подяки: колективу Лановецького комунального підприємства з благоустрою, сільським головам Бережанської, Борщівської, Борсуківської сільських. Також подякувала усім головам сільрад, які сприяли проведеннюгромадських робіт на своїх територіях та запросила до спільної діяльності у цьому напрямку очільників сільських рад, які ще не оцінили такий вид тимчасової зайнятості.

Учасники круглого столу прийняли резолюцію, в якій підтримали необхідність організації громадських робіт для розвитку громадянського суспільства, сприяння тимчасовій зайнятості населення.

Вам також може сподобатися