З Тернополя відправляють книжки на фронт

3Старшопластунський курінь «Рутенія» ініціював у Тернополі акцію «Збір книг для українського війська». Стверджують, на передовій є попит на літературу.

ЛЮБОВ СНІТИНСЬКА, представник старшопластунського куреня «Рутенія» :

«Така ідея виникла в мого кума, який зараз там, зараз на Сході. Така дуже освічена, начитана людина і будучи там він знайшов такий метод якби боротьби з алкоголізмом насправді, тому що це в великій мірі є така проблема. І багато людей, коли є вільний час, то можуть його заповнити з мудрістю і з користю».

Акція триває ще з літа, за цей період  волонтерам вдалося зібрати вже чимало книжок. Зокрема, вміст однієї бібліотеки налічує близько півсотні примірників. Відправили на фронт вже чотири таких передачі, днями планують передати ще одну.

ЛЮБОВ СНІТИНСЬКА, представник старшопластунського куреня «Рутенія» :

«Збираємо різну: і художню, і духовну, і історичну, ми стараємось наповнювати ці бібліотечки такою різноплановою літературою, щоб кожен міг знайти для себе цікавість. Одна бібліотечка, я вам скажу, то десь збирається десь до трьох тижнів, до місяця часу».

Волонтерка зазначає, хоч конкретних замовлень від хлопців не надходить, побажання все ж є.

ЛЮБОВ СНІТИНСЬКА, представник старшопластунського куреня «Рутенія» :

«Бажано україномовна література, але різна. Були такі, що просили і духовну літературу, але так, щоб якісь спеціально книжки – то ні. Багато зараз Василя Шкляра читає, ну такий україномовний контент. Але щоб щось таке окреме було, то ні».

Акція є безстроковою  і кожен охочий може долучитися. Збирають книжки в турагенції  на Руській, 1 та на Складі допомоги бійцям АТО на вулиці Дністрянського,10.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися