На Чалдаєва в Тернополі зупинено незаконне будівництво

0photoУ Тернополі за дорученням міського голови перевірили законність будівництва на вулиці Чалдаєва, де будують церкву та багатоквартирний будинок.

За результатами перевірки встановлено, що видані дозволи на будівництво церкви на 80 прихожан і 36-квартирний будинок. Однак, фактично будується церква на 100 прихожан та 44-квартирний будинок.

Також перевіркою виявлено, що згідно містобудівної документації, на цій території можливе лише будівництво будівель громадських та релігійних організацій. Фактично відбулася незаконна зміна цільового призначення землі.

–          Наразі на замовника та виконавця робіт на Чалдаєва складені протоколи про адміністративні порушення та видано припис про зупинення незаконних будівельних робіт, – зазначив Сергій Надал. – Хочу сказати, що це лише початок, а головна мета – повністю очистити Тернопіль від незаконного будівництва.Тепер цими правами наділена громада і в цьому плані буде більше контролю, тому що, один-єдиний орган буде надавати і містобудівні умови, і контролювати саме будівництво, і завершення будівництва, і введення в експлуатацію.

Вам також може сподобатися