Нова назва вулиці може з’явитися у Тернополі

03130-ту річницю  від дня народження видатної української письменниці, громадсько-культурного діяча, члена Національної спілки письменників України, педагога, етнографа Іванни Блажкевич відзначать на Тернопільщині.

Відповідне розпорядження з метою належного вшанування пам’яті, популяризації життєвого та творчого шляху Іванни Блажкевич підписав голова ОДА Степан Барна. Зокрема,  утворено організаційний комітет та затверджено план заходів. Управлінню освіти і науки доручено порушити клопотання перед Тернопільською міською радою щодо назви однієї з вулиць Тернополя іменем Іванни Блажкевич.

У жовтні у с.  Денисів Козівського району заплановано провести урочисту академію, присвячену 130-річчю від дня народження Іванни Блажкевич.
У бібліотеках та музеях області –  книжково-ілюстративні, фотодокументальні виставки, інші культурно-просвітні заходи. У загальноосвітніх школах області – виставки дитячих малюнків до творів письменниці та провести виховні години на тему «Патріотизм Іванни Блажкевич».

А також –  провести у навчальних закладах області науково-практичні конференції, тематичні вечори, виховні години.
У Державному архіві  Тернопільської області заплановано організувати виставку архівних матеріалів.  Також у планах – здійснити видання творів для дітей Іванни Блажкевич.

Вам також може сподобатися