На Тернопільщині підбили результати профілактичних заходів з протидії нелегальній міграції

17Впродовж десяти днів півсотні іноземців притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення правил перебування в Україні, а 17 наших співвітчизників – за сприяння їм у скоєнні цих правопорушень. Такі результати профілактичних заходів «Мігрант», які проводили на Тернопільщині працівники міграційної служби.

Також в ході перевірки дотримання законодавства України в міграційній сфері навчальними закладами та організаціями, які приймають іноземців, УДМС у Тернопільській області притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення правил прийняття на навчання іноземців (ст.204 КупАП) відповідальних осіб двох місцевих вишів.

В ході перевірок міграційники спільно з поліцейськими на центральному ринку Тернополя виявили п’ятьох іноземних громадян, які перебували на території України без законних підстав. Щодо нелегалів вжито заходів адміністративного впливу та прийнято рішення про їхнє примусове повернення, а двом із них на 3 роки заборонено в’їзд в Україну. Також зась тепер до України і громадянину Нігерії, якого виявили разом зі співробітниками Управління служби безпеки. Іноземець не виїхав з нашої країни після завершення навчання.

Загалом, щодо 25 іноземців, які перебували в Україні незаконно, прийнято рішення про примусове повернення з України, 4 з них заборонено в’їзд в нашу державу.

Вам також може сподобатися