Якої погоди слід очікувати тернополянам у листопаді?

9869188083_84e63e274d_bЗ дощами, але і теплом. Саме така погода буде спостерігатися до середини листопада, кажуть синоптики. Загалом така температура для глибокої осені – нехарактерна і її вважають радше аномальною, повідомляє Т1 Новини.

Тепла погода надворі – заслуга середземноморської повітряної маси. Однак вона нестійка, а тому час-від-часу може рясніти дощами. Справжнє похолодання за словами метеорологів, очікують з середини місяця.

“Найближчі три доби середньодобова температура спостерігається близько 12 градусів тепла. Невеликі дощі. Середньодобова температура вища за норму на 4,8 градусів”, – каже синоптик сектору метеорологічних прогнозів тернопільського гідрометеоцентру Анжеліка Бєрг.

Прогноз погоди у тернопільській метеостанції складають на три доби наперед. А також щодня слідкують за температурними показниками, щоб відстежити історичні максимуми і мінімуми. Метеорологи відслідковують температуру щодня і заносяться дані у спеціальну базу. Її ведуть з 1946 року.

“Найтепліший день вчора 5 листопада був у 2013 року. Температура спостерігалася 18,6 градусів тепла. Найхолоднішою нічною температурою була мінус 9,9 – 6 листопада 1988 року”, – каже т. в. о. заступника начальника тернопільського обласного гідрометеоцентру Оксана Озимків.

Віднедавна тернопільська метеорологічна служба працює цілодобово. Окрім показників, які надсилає їм місцева станція, обробляють дані з області. Зокрема, на Тернопільщині є ще метеорологічні станції у Кременці, Чорткові, Бережанах і, власне, неподалік тернопільського аеропорту. Дані надсилають у закодованому вигляді.

“Для розшифровки цих телеграм у нас є спеціальні коди, якими користуємося при розшифровці. Всі дані поміщаємо в бюлетень”, – пояснює технік-метеоролог тернопільського обласного гідрометеоцентру Ганна Пелехата.

Джерело: Т1 Новини

 

Вам також може сподобатися