kontrabanda_5e2aef42299cfВнoчi (з 23 нa 24 ciчня) 28-piчний тepнoпoлянин нaмaгaвcя вивeзти зa кopдoн 50 cтapoвинних пpeдмeтiв. Сepeд них здeбiльшoгo збpoя – нaкoнeчники cпиciв тa cтpiл, нoжi тa iншi apхeoлoгiчнi знaхiдки.

Як повідомляє “Терен” затримали чоловіка у Чернівецькій області на пункті пропуску “Порубне” прикордонники спільно з працівниками СБУ.

“Вночі прикордонники Чернівецького загону у взаємодії зі співробітниками СБУ та митниці запобігли спробі незаконного переміщення через державний кордон предметів старовини. Археологічні знахідки, які скоріше за все є культурним надбанням українців, вдалось виявити завдяки випереджувальній інформації співробітників оперативних підрозділів Західного регіонального управління”, – повідомляють у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Разом з посилками тернополянин намагався вивезти артефакти, які були добре замасковані. Проте, його задум виявився неуспішним.

“Чоловік перевозив посилки серед яких й було виявлено ящики з артефактами. Предмети були обгорнуті пінним поліетиленом й фольгою та добре упаковані у невеликі ящики. Відкривши останні, прикордонники та митники виявили наконечники до стріл та списів, різноманітні ножі та інші предмети старовини.

Наразі предмети вилучено та передано на склад митниці. Очікується прибуття спеціаліста, який надасть експертну та вартісну оцінку даним предметам”, – йдеться у повідомленні.