Головний лікар “Медоборів” розповів про свою розмову з Прем’єр-Міністром щодо розташування прибулих з Китаю

5Вперше станом санаторію “Медобори”, який має прийняти майже сотню українців з Китаю, у Міністерстві охорони здоров’я зацікавилися у вихідні дні. Про це розповів головний лікар закладу Василь Мартинюк.

Василь МартинюкСтоличні чиновники поцікавилися, чи діють “Медобори” на Тернопільщині. Василеві Івановичу пояснили, що урядовці зараз об’їжджають санаторії, щоб визначити, де можна було б розмістити майже сто людей.

“Приїхали представники Міністерства, поліції, і епідеміологи. Я їм показав заклад. Вони запевнили, що цю інформацію донесуть до вищого керівництва. У неділю ввечері зателефонували, мені сказали приїхати до Києва, бо засідає комісія щодо цього питання”, — зазначив Василь Мартинюк перед жителями громади.

Згодом Прем’єр-Міністр у розмові зауважив, що з понад двадцяти закладів є кілька, які найбільше підходять для перебування евакуйованих громадян. У числі цих санаторіїв, за словами Василя Мартинюка і “Медобори.”

Василь Мартинюк поставив Прем’єр-Міністру дві умови. По-перше, щоб працівники санаторію не контактували з прибулими. Окрім цього, головний лікар зазначив, що передусім необхідне погодження цього питання з місцевими.

Джерело: ternopil.te.ua

Вам також може сподобатися