Це ще не кінець: онлайн-навчання продовжать на наступний рік

01-e1586189285697Глава комітету Верховної ради України з питань освіти науки і інновацій розповів учням і вчителям про «плани на наступний навчальний рік».

Вересень – місяць «повторення»

Програму навчання, яку школярі пропустили через карантин, учні «надолужать» у вересні. Також в новому навчальному році можуть встановити у школах змішаний тип освіти. Про це повідомив глава комітету Верховної ради України з питань освіти науки і інновацій Сергій Бабак.

Як зазначив Бабак, під час першого місяця нового навчального року школярі будуть повторювати все, чого навчилися під час дистанційного навчання.

«Згодом такі ж проекти почали робити деякі інші країни. Ця ідея своєчасна і необхідна, а тому успішна … Однак, ми не можемо бути впевненими, що всі діти на 100% скористаються нашою допомогою. Тому перший місяць навчання буде для всіх коригуючим. Тобто ми будемо повторювати все, чого повинні були навчитися за час карантину», — зазначив він.

Онлайн-навчання буде і далі…

Крім того, чиновник анонсував можливе нововведення — частину навчального процесу можуть перевести в онлайн-режим.

«По-перше, ми плануємо розвивати онлайн-школу і в подальшому. Повністю відзнімемо навчальний рік і залишимо всі уроки у вільному доступі на єдиній безкоштовній електронній платформі», — заявив глава Комітету.

Інклюзивна онлайн-школа

Також уряд має намір створити інклюзивну онлайн-школу.

«Всі діти, незалежно від можливостей, повинні мати рівний доступ до знань. Саме тому ми вже додаємо до відеоуроків титрування для дітей з порушенням слуху та сурдопереклад. Також почали робити уроки для дітей з порушенням зору», — підкреслив Бабак.

Паперові щоденники, прощавайте! За словами чиновника, учні будуть отримувати оцінки в електронних щоденниках, а паперова версія повинна в новому навчальному році зникнути. «Паперова звітність як рудимент старої системи повинна зникнути і тим самим істотно полегшити життя і вчителям, і дітям, а особливо батькам. Адже ви легко і в будь-який момент зможете подивитися успіхи вашої дитини і вчасно зреагувати, якщо потрібна допомога в навчанні», — підкреслив він.

Джерело: economistua.com

Вам також може сподобатися