У тиждень безпеки дорожнього руху поліцейські нагадали велосипедистам про безпечний проїзд

4Профілактичні заходи з безпеки дорожнього руху тривають у Тернополі. Цьогоріч поліцейські приділили увагу учасникам дорожнього руху на двоколісному транспорті. Велосипедистів на автодорогах міста стає все більше, зростає і кількість автопригод за їх участі.

Аби уникнути небезпеки, поліцейські радять кермувальникам велосипеда дотримуватися основних правил. Їх перелік, а також технічні вимоги, визначені до транспортних засобів нагадала начальник відділу зв’язків з громадськістю УПП в Тернопільській області Олександра М’ялковська.

– Велосипедисти мають памятати, що рух двоколісником дозволений, по крайній правій смузі проїзної частини, або ж по велодоріжках. Рухатися по проїзній частині на велосипедах дозволяється особам, що досягли 14-річного віку, а дітки, яким більше семи років по тротуарах на двоколіснику їхати не можуть, – розповіла поліцейська.

Якнайбільше велодоріг у місті хочуть і самі власники велотранспорту. Тернополянин Максим Гавришенко каже, що водії авто не завжди зважають на велосипедистів як на учасників дорожнього руху, однак на дорозі усім слід бути взаємовічливими. Зазначив чоловік і про необхідність захисного спорядження.

– Хоч шолом і не передбачений правилами, я особисто рекомендую його усім, хто кермує великом, – каже чоловік.

З послабленням карантину, багато дітей гуляють в парках та на спортивних майданчиках. Чимало з них для прогулянок використовують самокати, ролики та скейтборд. Їх також застерегли про різного роду небезпеку на вулиці.

– Нагадуємо неповнолітнім, як поводитися поблизу проїжджої частини, переходити дорогу, де не можна їхати на скейті чи самокаті, – зазначив старший інспектор відділу ювенальної превенції Микола Подлецький.

Світловідбиваючі браслети та листівки-застереження отримали усі, хто спілкувався з поліцейськими.

 

Вам також може сподобатися