У Тернополі підрахували кількість безпритульних тварин

sobakiВпродовж 27-29 червня у Тернополі відбувся підрахунок безпритульних тварин. Акцію організували волонтери ГО “Вірне Серце” і БФ Faithful Friends – Вірні Друзі.

Підрахунок відбувся на базі програмного забезпечення від Animal-id.net UA. Минулого року в обласному центрі проводили такий самий підрахунок. До нього долучилися тернопільські зоозахисники та небайдужі містяни. Про це у Facebook повідомляє тернопільська зоозахисниця Людмила Чеховська.

Це дозволило порівняти показники із результатами попереднього, 2019 року, що демонстрували недостатню ефективність здійснення програми регуляції чисельності безпритульних собак попереднім підрядником ТОВ “Зооцентр”, котрі до того ж необгрунтовано значно завищували реальну кількість безпритульних собак у місті.

Цього року спостерігається позитивна динаміка зменшення кількості безпритульних собак із 527 до 445 та збільшення відсотку стерилізованих собак з 21.5% до 37.7% новим підрядником “Дичків Хелп”.

Незабаром модератори підрахунку з Animal ID нададуть повні висновки та рекомендації щодо покращення результатів, які передуть відповідальним особам.

Ознайомитись із повними результатми можна на офіційному сайті https://animal-id.net/counting-animals (потрібно збільшити карту та клікнути на Тернопіль).

«Вкотре захоплюємось та щиро дякуємо чудовим волонтерам, котрі з самого раненька виходили на свої сектори аби реалізувати корисну для звірят і мешканців міста ініціативу!», – пише зоозахисниця Людмила Чеховська.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися