Користувачка сайту оголошень потрапив на гачок аферистів

internet-shoppingПрацівники Тернопільського відділу поліції відкрите кримінальне провадження за фактом шахрайства вчиненого щодо 27-річної мешканки Тернополя. Жінка мала намір продати наручний браслет, а як наслідок втратила власні заощадження.

Шахрайська схема доволі знайома, але незважаючи на це, громадяни продовжують довіряти додзвонювачам й втрачати кошти.

Від такого роду злочину потерпіла й жителька обласного центру. Краянка розмістила в мережі Інтернет оголошення про продаж товару. До неї зателефонував потенційний покупець та дізнався реквізити банківського рахунку, аби здійснити оплату. Вже через певний проміжок часу знову пролунав дзвінок, незнайомець представився співробітником фінансової установи та запевнив жінку, що через певні технічні несправності, кошти не можуть надійти на електронний гаманець. Цей недолік можна усунути, але для цього необхідно повідомити чотирьох значний код, який надійшов на її мобільний телефон, що й зробила потерпіла. Вже згодом вона зрозуміла, що на її картковому рахунку немає не тільки коштів за товар, але зникли її заощадження в розмірі 4200 гривень.

Відомості про подію внесено в ЄРДР відповідно до ст.190 ККУ.

Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи, аби встановили осіб причетних до протиправного.

Правоохоронці зазначають, що не потрібно повідомляти, пін-коди від електронних гаманців. Не виконуйте за вказівками злочинців дії з терміналами та банкоматами. Ви самі того не розуміючи, замість отримати, переведете кошти на інші рахунки, які потім зникають безслідно. У шахраїв на меті лише одне, легко збагатитися за ваш рахунок.

Розкрити такий вид злочинів, надзвичайно важко. Якщо ж зрозуміли, що потерпіли від рук пройдисвітів, не зволікайте одразу телефонуйте на лінію «102».

Вам також може сподобатися