Засудили жителя Тернополя, який незаконно продавав сигарети

12Набрало законної сили рішення суду стосовно жителя міста Тернополя, який займався придбанням та транспортуванням з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів.

У квітні цього року працівниками Головного управління ДФС у Тернопільській області в нього вилучено 12 тисяч пачок сигарет іноземного виробництва без марок акцизного податку встановленого взірця.

Відповідно до діючого законодавства ввезення на митну територію України, зберігання, транспортування, прийняття на комісію з метою продажу та продаж на митній території України не маркованих в установленому порядку тютюнових виробів забороняється.

Враховуючи наведене, працівниками податкової міліції на особу складений протокол про адміністративне правопорушення. За результатами судового розгляду прийнято рішення вилучені підакцизні товари, орієнтовна вартість яких становить 660 тис. гривень, конфіскувати, а на порушника накласти адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

За результатами вжитих заходів упереджені втрати бюджету від ненадходження акцизного податку в сумі близько 180 тисяч гривень.

Вам також може сподобатися