Тернопільщина: за сім тижнів інспектори праці виявили майже 60 неоформлених продавців торгових закладів

2Інспектори праці Управління Держпраці провели чергове інспекційне відвідування у підприємця, який здійснює господарську діяльність у магазині одягу та взуття, розташованому в місті Заліщики, що на Тернопільщині.
Під час заходу контролю було виявлено працівницю, яка виконувала трудові функції за посадою продавця непродовольчих товарів.
Як з’ясувалося, підприємець уклав з місцевою жителькою цивільно-правовий договір терміном дії з 10 по 24 квітня про надання консультаційних послуг. Інспектори праці задокументували факт підміни трудових відносин цивільно-правовими.
За використання незадекларованої праці до роботодавця вживаються заходи відповідно до наданих повноважень. За фактичний допуск працівників до роботи без належного оформлення з ними трудових відносин передбачено адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.
Окрім того, розпорядчим документом роботодавця зобов’язано узаконити трудові відносини з найманим працівником.
Загалом за сім тижнів інспекційної кампанії, яка триває в рамках Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік, інспекторами праці виявлено на Тернопільщині майже 60 продавців продовольчих та непродовольчих товарів, які працювали без оформлення трудових відносин.

Вам також може сподобатися