3 тисячі вареників захисникам від курсантів-кухарів із Тернополя

kursanty-kuhari-ternopilskogo-koledzhu-6Курсанти-кухарі Тернопільського коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою наліпили 3 тисячі вареників, які вирушили у складі волонтерського вантажу на Схід. Смаколики для українських захисників майбутні кухарі у погонах готують вже не вперше — вже від початку року це третя партія вареників, а ще більше їх було приготовано й відправлено до новорічних свят і протягом минулого року в цілому.
читайте також:
— Після приготування вареників кладемо їх у відра й заливаємо смальцем, — каже майстриня виробничого навчання закладу Юлія Ліщишин. — Далі вони мусять трошки постояти вже готові. Коли остигнуть, тоді ми повністю закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, аби весь жир був зверху — для того, щоб вони добре зберігалися.

У коледжі розповідають, що з цією партією вареників впоралися швидко. Ось одного з минулих разів, коли ліпили не 3, а 5 тисяч вареників, довелося попрацювати довше — 45 курсантів робили це два дні. Дівчата й хлопці у білих кухарських халатах поверх піксельних одностроїв готують у кухні-лабораторії, яка знаходиться на території навчального закладу. І, коли заходить мова про приготування смаколиків для захисників, роблять це з подвійною радістю та ентузіазмом.

— Допомагаємо нашим захисникам і працюємо на виробничому навчанні, — говорить третьокурсниця Христина Ковтун.

— Ми хочемо їм зробити приємно, щоб вони скуштували наші вареники, які зроблені від душі, — додає курсантка Вікторія Семко.

ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою», у якому навчаються ці дівчата й хлопці, існує ось уже майже 7 років. Його було створено навесні 2015 року на базі Збаразького професійно-технічного училища. Сьогодні у коледжі навчається 350 дітей з усієї України, понад 90 із них — дівчата. Вони здебільшого здобувають професії кухарів та кондитерів. Окрім цього, у коледжі з ПВФП навчаються майбутні оператори з обробки інформації та програмного забезпечення, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, майстри з монтажу та обслуговування систем відновлювальної енергетики, а також трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва. Звичайно, не всі, адже це — ще не військово-навчальний заклад Міністерства оборони, і Військову присягу ці юнаки й дівчата не складали, але чимало з них надалі поповнять лави українського війська. Сьогодні — курсанти, а завтра — військові кухарі, ремонтники, водії, танкісти, оператори БПЛА та представники багатьох інших військово-облікових спеціальностей.

Вам також може сподобатися