Відбулося офіційне відкриття Днів польської культури у Тернополі

411 лютого в Українському домі «Перемога» відбулося урочисте відкриття Днів польської культури у Тернополі, які проводяться у місті в рамках реалізації проєкту «Пізнаймо один одного–українці в Сувалках, поляки в Тернополі».

З вітальним словом до учасників заходу звернувся секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак. Враховуючи карантинні обмеження, представники польського міста-партнера Сувалки долучилися до відкриття свята в режимі онлайн.

«Мені дуже приємно, що на прикладі Тернополя ми показуємо, як мають розвиватися стосунки між українським та польським народами-побратимами. Саме Тернопіль є одним з найбільш активних українських міст з розвитку міжнародної співпраці з Польщею. А наш спільний проєкт «Пізнаймо один одного-українці в Сувалках, поляки в Тернополі» має на меті промоцію місцевої культури та історії, налагодження взаєморозуміння між Польщею та Україною, покращення іміджу двох міст і їхньої доступності для відвідувачів, – відзначивІгор Гірчак. – Тернопіль також активно використовує досвід співпраці з нашими польськими містами-побратимами для активного просування тернопільського бізнесу, освіти і культури у Європейському Союзі. З іншого боку, така співпраця допомагає нашому місту залучати грантові кошти та інвестиції з Європейського союзу, зокрема й Польщі. Бажаю всім нам, щоб дружба та співпраця між українським та польським народами тривала і розвивалась».

З нагоди відзначення Днів польської культури у Тернопіль прибув Аташе з консульських питань Генерального Консульства Республіки Польща в м. Луцьку Пьотр Урбановіч, який зазначив, що співпраця між містами-партнерами з України та Польщі допомагає розвивати не лише проєкти між державами,а й сприяє культурному обміну між польським та українським народами.

Нагадаємо, до Дня Польської культури у Тернополі сьогодні, 11 лютого, в Українському Домі «Перемога» відкрилася фотовиставка «Відкрий для себе місто Сувалки», на бульварі Т. Шевченка працює «Бібліотека під відкритим небом» та проводиться презентація страв польської кухні.

Цього дня відбудеться також перегляд вистави польського режисера «Гормон кохання, або Тестостерон» у Тернопільському драматичному театрі, (виставу можна переглянути за наявності запрошень).

Вам також може сподобатися