Від імені друзів просять позичити гроші: мешканець Тернопільщини потрапив у шахрайську пастку

thumb_124406_800_600_0_0_autoОтримали повідомлення від знайомих з проханням позичити гроші? Перш ніж допомогти, переконайтеся, що не спілкуєтеся з аферистом. В таку шахрайську аферу потрапив мешканець обласного центру.

Чоловік отримав повідомлення в соцмережі нібито від співробітниці. Вона просила кошти на термінову операцію родичці, яка потрапила в ДТП. Потерпілий одразу вирішив допомогти та перекинув кошти на зазначену у тексті банківську картку. Лише коли жінка сама зателефонувала та повідомила, що її сторінку в соцмережі зламали, тернополянин зрозумів, що сплатив 7 тисяч гривень аферистам. За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Щоб не потрапити в таку пастку, перевіряйте прохання про матеріальну допомогу, навіть якщо вони надходять з акаунту знайомих людей. Найперше, що варто зробити, це перетелефонувати другу. Але якщо немає можливості подзвонити, чи ви давно не спілкувалися і номера телефону у вас немає, напишіть другу та запитайте про щось, що можете знати тільки ви. Такі запитання одразу викриють шахрая. Також варто просто зателефонувати спільним знайомим і спитати, чи не отримували вони подібних повідомлень. Шахраї, як правило, одночасно роблять розсилку на всіх підписників зламаної сторінки.

І головне: не поспішайте надсилати кошти на невідомі банківські рахунки! Ретельно все перевіряйте!

Вам також може сподобатися