Протидія шахрайствам – тема зустрічі ювеналів зі студентами

16Превентивна робота щодо запобігання шахрайствам триває. Співробітники ювенальної превенції поговорили на цю тему зі студентами Тернопільського медичного університету.

Про найпопулярніші схеми афер від яких потерпають жителі краю, які маніпуляції використовують зловмисники, – студенти розповідатимуть своїм друзям, родичам знайомим. Таке поширення інформації охопить чималу кількість людей, і, переконані поліцейські, допоможе зменшити кількість потерпілих від подібних злочинів.

Зі слів начальника відділу ювенальної превенції Петра Тиховича, помилковою є думка про те, що жертвами шахраїв стають, здебільшого, люди похилого віку.

«Молоді люди часто здійснюють покупки в мережі, користуються месенджерами, мобільними додатками, тому теж мають ризик стати об’єктом злочинних посягань. Приємно, що студенти розуміють це і вміють протидіяти».

За інформацією поліцейських, найбільше жителі нашої області потерпають від шахраїв, які продають товар через Інтернет, від телефонних незнайомців, які представляються працівниками банку. Також під час війни активізувалися зловмисники, які видурюють гроші у родичів безвісті зниклих військовослужбовців, заробляють, пропонуючи матеріальну допомогу від міжнародних організацій.

Зустрічі з працівниками поліції, котрі дотичні до розкриття таких злочинів, – завжди приносить користь. Першокурсник Олександр Осадчук переконаний, що в сучасному світі розвинених технологій прогресом користуються не лише добросовісні люди. Тому уникнути ситуацій, пов’язаних з різноманітними видами шахрайств – майже нереально, але не стати їх жертвою – цілком.

«Потрібно навчитися контролювати свої вчинки, фінанси. Коли мова йде про гроші – обов’язково потрібно перевірити інформацію, навіть декілька разів, аби впевнитися, що ти все робиш правильно», – ділиться власним досвідом студент.

Поліцейські й надалі проводитимуть такі зустрічі, щоб завадити поширенню шахрайств.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Вам також може сподобатися