У Теребовлянській лікарні працюватиме центр реабілітації

На Тернопільщині незабаром запрацює ще один центр реабілітації. Облаштують його на базі Теребовлянської міської лікарні. Міністерство охорони здоров’я визнало медзаклад кластерним. Тут проводять унікальні операції, гемодіаліз, є сучасне обладнання, створені комфортні умови як для пацієнтів, так і для працівників закладу.
Єдине, чого не вистачає лікарні для статусу «кластерної», – центру реабілітації, тож за проханням керівництва громади й лікарні, на сесії Тернопільської обласної ради депутати прийняли рішення про передачу медзакладу приміщення для центру реабілітації.
Питання реконструкції приміщення та облаштування центру реабілітації обговорили під час робочого візиту в Теребовлянську громаду першого заступника голови Тернопільської обласної ради Володимира Болєщука і депутатів облради.
«На минулій сесії обласної ради депутати підтримали рішення про передачу приміщення колишнього центру переливання крові у власність Теребовлянської громади. Тепер перед керівництвом медзакладу та громади стоїть завдання – облаштувати та обладнати це приміщення відповідно до вимог Національної служби здоров’я України та створити реабілітаційний центр, де зможуть відновити своє здоров‘я як захисники і захисниці, так і люди, які були на довготривалому лікуванні. Отже, заклад повністю відповідатиме вимогам кластерної лікарні. Це дасть змогу медзакладу розвиватися та ще більше розширити спектр надання медичних послуг. Співпраця з громадами – пріоритет у роботі Тернопільської обласної ради. Наша спільна мета – покращення життя та комфорту людей», – сказав Володимир Болєщук.
Керівник Теребовлянської міської лікарні Михайло Никеруй наголосив: «Це приміщення найкраще підходить для центру реабілітації. В майбутньому тут буде повноцінний реабілітаційний центр зі спеціальними ліжками від 30 до 60 місць, оснащений відповідним обладнанням і фахівці надаватимуть медичні послуги відповідно до вимог Міністерства охорони здоров’я та Національної служби здоров’я України».
Поки що керівництво громади та медзакладу працюватиме над розробкою проєктно-кошторисної документації.

Вам також може сподобатися