Фонд енергоефективності допомагає громадянам відновлювати домівки в рамках програми «ВідновиДІМ»

Державна установа «Фонд енергоефективності» реалізує Програму «ВідновиДІМ», мета якої – фінансування будівельних робіт з відновлення житлових будівель ОСББ, пошкоджених внаслідок військової агресії росії проти України. ОСББ, які беруть участь у цій Програмі отримають гранти на відновлення будинків – 100% вартості робіт і матеріалів.

Програма «ВідновиДІМ» дозволяє модернізувати внутрішні системи будинку, провести зовнішнє утеплення, зменшити споживання енергії та витрати мешканців на комунальні послуги. Фінансування за Програмою надається виключно на витрати, пов’язані з виконання таких видів робіт (послуг), що не належать до заходів з енергоефективності:

● заміна або ремонт пошкоджених світлопрозорих огороджувальних конструкцій (віконних блоків або/та блоків балконних дверей, зовнішніх дверей);

● ремонт пошкоджень фасадів будівлі;

● ремонт пошкоджень покриття будівлі;

● ремонт пошкодженого обладнання дахових котелень та інженерних мереж.

Отримані кошти можуть бути задіяні як на здійснення відповідних будівельних робіт, так і на придбання матеріалів та обладнання, необхідних для виконання таких робіт.

Учасниками Програми можуть стати усі об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що розташовані на всій території України, крім тимчасово окупованих територій і територій активних бойових дій (зокрема території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси), а також населених пунктів, де органи державної влади України тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населених пунктів, що розташовані на лінії розмежування.

Фонд надає учасникам Програми фінансування у формі Гранту, який виплачується на безоплатній та безповоротній основі в розмірі 100% вартості витрат на виконання Прийнятних заходів за Проектом. Загальна сума Гранту складається з сум Першого та Другого Траншів і не може перевищувати граничну суму – 7,2 мільйона гривень на один об’єкт відновлення (будинок або частину будинку, якщо в будинку створено більше одного ОСББ.

Програма фінансується коштом статутного капіталу Фонду енергоефективності та коштами Європейського Союзу.

Ознайомитися детальніше з програмою можна за посиланням www.energodim.org. Отримати консультацію можна за номером: +38 (044) 344-28-36 або через пошту support@eefund.org.ua.

Вам також може сподобатися