Батько помічника провладного нардепа став новим головою обласної спілки краєзнавців Тернопільщини

4 червня 2024 року в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбулася конференція Тернопільського осередку Національної спілки краєзнавців України. Зібрання розпочалося із затвердження Порядку денного та виборів робочої комісії. Збори вів Ігор Дуда.

Голова спілки Степан Костюк представив звіт про роботу Тернопільського осередку протягом 16 років. Після звіту відбулось активне обговорення і присутні проголосували за прийняття звіту до відома.

Наступним питанням зібрання було обрання нового голови. Запропоновано було два кандидати на посаду голови Ярема Шатарський та Михайло Тимошик.

Ярема Шатарський подякував за довіру та запропонував об’єднати зусилля для розвитку нашого краю та збереження його історії. Михайло Тимошик розповів про свою діяльність та запропонував ідеї для покращення роботи спілки.

Вибори голови Тернопільського осередку пройшли відкритим голосуванням. Створено лічильну комісію у складі Степана Колодницького, Юрія Зайця та Івана Каплуна.

За результатами голосування, директор Тернопільського обласного краєзнавчого музею Ярема Шатарський отримав перемогу та став новим головою Тернопільського осередку НСКУ. Він подякував за довіру, висловив намір залучити молодь до спілки та запропонував присутнім затвердити новий склад членів правління та ревізійної комісії.

Члени правління:
1 Віктор Уніят
2 Михайло Тимошик
3 Ігор Дуда
4 Микола Москалюк
5 Богдан Савак
6 Галина Федун

Ревізійна комісія:
– Богдан Гавришок
– Андрій Кузишин
– Юрій Заяць

Депутат Михайло Тимошик нагородив грамотами від Тернопільської обласної ради за вагомий внесок у розвиток краєзнавства Тернопільської області, сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську діяльність та з нагоди Всеукраїнського дня краєзнавства багаторічних членів Тернопільського осередку НСКУ.

Довідка

Ярема Шатарський до призначення директором Тернопільського обласного краєзнавчого музею був головою Теребовлянської РДА. А до того, за даними системи YouControl, його основним місцем роботи був Тернопільський обласний відділ Західного регіонального управління Державної установи Антикорупційний комітет України. Хоча за іншими даними він – приватний підприємець. Чоловік у політиці – людина не нова. Свого часу був помічений у Республіканській християнській партії, Українському народному блоці Костенка і Плюща, а в 2015-му значився кандидатом до Тернопільської міської ради за списком партії «Народний контроль». Усі спроби стати народним депутатом чи представником громади у міській раді Тернополя були невдалими. Призначення пана Яреми, найпевніше, лобіював його… син Артур, котрий на дочасних парламентських виборах 2019 року був довіреною особою кандидата у народні депутати від партії «Слуга народу» Володимира Гевка. Артур нині працює його помічником-консультантом на постійній основі за трудовим договором (за даними сайту Верховної Ради України).

За даними декларації Яреми Шатарського, він володіє земельною ділянкою площею 693 кв. м у Яблуниці на Івано-Франківщині, гаражем у Тернополі, 25-відсотками квартири у Києві площею 88,8 кв. м, квартирою у Тернополі (107,2 м кв.). У власності його дружини Людмили є три земельні ділянки у Петрикові (700, 533 і 300 м. кв.), а також має гараж і три невеликі приміщення в Тернополі.

Джерело: ПЕРШИЙ онлайн

Вам також може сподобатися